Java Vs Python: Ποια Γλώσσα Προγραμματισμού να Μάστερ;

p { περιθώριο-κάτω: 0,25 cm; Ύψος γραμμής: 120%; }ένας σύνδεσμος { }

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας κάνει να κατανοήσετε τον ρόλο δύο γλωσσών προγραμματισμού, της Python και της Java, έτσι ώστε να κάνετε μια επιλογή πιο εύκολη για εσάς.

Πριν προχωρήσουμε στη σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο γλωσσών, θα ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο Java και Python.

* Java:

Η Java είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. Βασίζεται στη μεθοδολογία OOPS. Η φιλοσοφία σχεδίασης «γράψτε μια φορά, τρέξτε οπουδήποτε» που υιοθετήθηκε από την Java το καθιστά μοναδικό στη φύση του. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο, καθιστώντας το την numero-uno επιλογή για ανάπτυξη σε επίπεδο επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα: Καριέρα στην Java:

* Python:

Η Python από την άλλη είναι μια υψηλού επιπέδου, ερμηνευμένη γλώσσα προγραμματισμού με εύκολη στην κατανόηση και χρήση σύνταξη. Η Python υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία που επιτρέπει τη σύνταξη λιγότερου κώδικα για το ίδιο μέτρο εργασίας μαζί με εύκολη αναγνωσιμότητα, σε αντίθεση με άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Επιπλέον, η Python είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη.

* Τι προτιμούν οι αρχάριοι; Python εναντίον Java:

Όσον αφορά τους αρχάριους, και οι δύο γλώσσες προγραμματισμού είναι εξίσου καλές. Η Java ήταν αξιόπιστα η numero-uno γλώσσα προγραμματισμού για τη διδασκαλία προγραμματισμού σε ερασιτέχνες, ωστόσο πρόσφατα, φαίνεται να έχει αναλάβει η Python. Γιατί;

Η Python θεωρείται από πολλούς ως εύχρηστη, αλά αγγλική σύνταξη και παρέχει απολαυστική πρώτη εμπειρία στον μαθητή. Η Python χρειάζεται επιπλέον αμελητέα ρύθμιση για να ξεκινήσει και ελάχιστη εξάρτηση από άλλες μεταβλητές συστήματος. Η Java, πάλι, μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να ρυθμιστεί και να εργαστεί. Σε περίπτωση που είστε αρχάριος και προσπαθείτε να μάθετε βασικά στοιχεία της επιστήμης των υπολογιστών ή άσσος την πρώτη σας γλώσσα προγραμματισμού, σύμφωνα με τους ειδικούς, η Python είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή, με τη γλώσσα προγραμματισμού Java να ακολουθεί στενά.

Ωστόσο, ένα άτομο που εργάζεται ή μαθαίνει Android θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα προγραμματισμού Java, ως πρώτη επιλογή.

* Τι πρέπει να επιλέξει ο έμπειρος;

Μια συγκριτική άποψη για την Java και την Python, που θα βοηθούσε τους έμπειρους να κάνουν μια επιλογή,

Ευκίνητο φιλικό:

Η ευέλικτη ανάπτυξη έχει μετατραπεί στην πιο υιοθετημένη διαδικασία στον κλάδο. Έτσι, όσον αφορά αυτό, και οι δύο γλώσσες προγραμματισμού προσφέρουν ένα καλό σύνολο λειτουργιών. Το στατικό πλαίσιο της Java κάνει την ανακατασκευή απλή. Ενώ, η δυναμική φύση της Python επιτρέπει περισσότερους πειραματισμούς και εκτιμά τη ρευστότητα περισσότερο από την ακαμψία.

Ταχύτητα:

Η ταχύτητα εκτέλεσης αποδεικνύεται ότι είναι ζωτικής σημασίας παράγοντας όταν αντιμετωπίζουμε εφαρμογές κρίσιμες για το χρόνο.

Η Java, σύμφωνα με πολλούς, είναι μια καλύτερη επιλογή αν δεν είστε στο κυνήγι για τίποτα άλλο εκτός από την αποτελεσματικότητα. Η Java αστράφτει σε ακατέργαστες φορητές επιδόσεις και άλλες βελτιστοποιήσεις εκτέλεσης εικονικών μηχανών Java. Οι εφαρμογές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το δίκτυο I/O θα πρέπει να σκεφτούν την Java.

Διαβάστε περισσότερα: Ικανότητα προγραμματισμού Java

Κληρονομιά:

Στην περίπτωση που έχετε να κάνετε με ένα περιβάλλον όπου τα συστήματα παλαιού τύπου αποτελούν ένα κρίσιμο στοιχείο, τότε θα πρέπει να έχετε μια γλώσσα προγραμματισμού που να βασίζεται λιγότερο στην κληρονομιά. Η Java εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από συστήματα παλαιού τύπου και δεν θα είναι καλή επιλογή αν φτιάχνετε ένα πλαίσιο για μια δεκαετία χρήσης. Η Python από όλους τους λογαριασμούς δεν επηρεάζεται από το ζήτημα του λογισμικού παλαιού τύπου.

Επομένως, ένα πράγμα είναι σαφές ότι πριν κάνετε μια σωστή επιλογή, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες. Java ή Python, η επιλογή είναι δική σας.Source by Pranit Patil

Σχολιάστε