Spyware – Τι είναι;

Spyware, τι είναι και τι κάνει. Βασικά, το spyware είναι ένα πρόγραμμα που τοποθετείται στον υπολογιστή σας συνήθως αφού κατεβάσετε κάποιο είδος προγράμματος ή μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Μόλις αυτό το πρόγραμμα είναι στον υπολογιστή σας, ανάλογα με το είδος που τοποθετήθηκε, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τι κάνετε χωρίς να το γνωρίζετε.

Εκτός από τη δυνατότητα παρακολούθησης της περιήγησής σας στο Διαδίκτυο, μπορεί επίσης να αλλάξει τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας και να εμφανίσει ανεπιθύμητη διαφήμιση. Τα είδη Spyware περιλαμβάνουν Adware, Malware, parasiteware και άλλα είδη λογισμικού.

Πολλές από αυτές τις εφαρμογές Spyware συνδυάζονται με άλλες εφαρμογές, όπως λογισμικό κοινής χρήσης και δωρεάν λογισμικό, και όπως είπα, συνήθως δεν ξέρετε ότι το έχετε. Μερικά από αυτά τα παράσιτα του Διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν τη διεύθυνση e-mail, τους κωδικούς πρόσβασης, ακόμη και τους αριθμούς ιδιωτικών πιστωτικών καρτών.

Πολλά από αυτά τα προγράμματα στέλνουν τις πληροφορίες που συλλέγει σε τρίτους, οι οποίοι με τη σειρά τους σας στέλνουν πολλές διαφημίσεις, εξ ου και η λέξη Adware. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που μπορείτε να λάβετε έναν τεράστιο αριθμό αναδυόμενων παραθύρων.

Η μόνη πραγματική λύση είναι να αποκτήσετε ένα πολύ καλό πρόγραμμα Anti-Spyware. Υπάρχουν πολλά από αυτά στην αγορά και αξίζει να τα αποκτήσετε. Μόλις έχετε κάποιο είδος προγράμματος Spyware, θα το έχετε πάντα και θα μπορείτε να το εκτελέσετε όποτε θέλετε. Προσπαθήστε να αποκτήσετε ένα που είναι αξιόπιστο και υπάρχει στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Οι περισσότεροι σας προσφέρουν μια δωρεάν αρχική σάρωση του υπολογιστή σας, επομένως επωφεληθείτε από αυτήν. Αυτό είναι βασικά το θέμα του Spyware.Source by Robert Dorrance

Σχολιάστε